یاران مهدى(عج) یارى مىشوند
وعده خدا در مورد سرکشى و سرکوبى قوم یهود، یک بار در تاریخ واقع شده است، پس منتظر تحقق وعدههاى دیگر خدا باشید. قرآن کریم در آیه پنجم و ششم سوره اسراء به سرکشى و فسادگرى اول بنى اسرائیل در تاریخ اشاره کرده و مىفرماید:
فَإِذَا جَآءَ وَعْدُ أُولَیهُمَا بَعَثْنَا عَلَیْکُمْ عِباداً لَنَآ أُوْلِى بَأْسٍ شَدِیدٍ فَجَاسُواْ خِلَلَ الدِّیَارِ وَکَانَ وَعْداً مَفْعُولًا* ثُمَّ رَدَدْنَا لَکُمُ الْکَرَّهَ عَلَیْهِمْ وَأَمْدَدْنَکُم بِأَمْوَلٍ وَبَنِینَ وَجَعَلْنَکُمْ أَکْثَرَ نَفِیراً
و هنگامى که نخستین وعده (از آن) دو فرا رسد، (گروهى از) بندگان سخت نیرومند (و جنگ آور) مان را بر شما بشورانیم، و میان خانهها (یتان براى سرکوبى شما) به جستجو در آیند؛ و [این] وعدهاى واقع شده است.* سپس دوباره، (پیروزىِ) بر آنان را به شما باز گردانیم، و شما را بوسیله اموال و پسران امداد رسانیم، و نفرات شما را بیشتر (از دشمن) قرار دهیم.
نکات و اشارات
۱. مقصود از فسادگرى و سرکشى اول بنى اسرائیل همان است که در تاریخ آمده است که بیت المقدس توسط داود و سلیمان پیامبر «ع» ساخته شد. و بُخت النصر پادشاه بابل در حدود ۵۸۷ قبل از میلاد بر آن هجوم آورد و آن را ویران کرد. و این شهر حدود پنجاه سال به همان حال باقى ماند تا زمان کورش پادشاه هخامنشى ایران که یهودیان را از اسارت نجات داد و فلسطین از نو آباد شد.
۲. از واژه «عباداً لنا» استفاده مىشود مردم (بابل) که به یهودیان حمله کردند مردمى باایمان بودند. که خدا بوسیله آنها از فسادگرى یهودیان انتقام گرفت.
۳. از این آیات استفاده مىشود که خدا پس از شکست سخت بنى اسرائیل در سرکشى اول، باز به آنان لطف کرد و به آنان قدرت و شوکت و نیروهاى کارآمد عنایت فرمود. و آنها را بر دشمنان پیروز ساخت و در این رابطه به آنان اموال داد تا اقتصاد آنان قوى شود و نیز به آنان پسرانى عنایت کرد تا نیروى جنگى کارآمد داشته باشند.
۴. در برخى احادیث آیه اول بر قتل امام على «ع» و آیه دوم بر یاران امام مهدى (عج) و یا رجعت و یا کسانى که قبل از قیام آن حضرت قیام مىکنند، تطبیق شده است. چنانچه امام صادق (ع) در تأویل آیه مىفرمایند
«و فساد قتل امیرالمومنین و زخمى شدن حسن بن على (ع) است و منظور از هر آینه طغیانى بزرگ مرتکب خواهید شد قتل امام حسین (ع) است، «پس هنگامیکه وعده اول آنها برسد» یعنى هنگامیکه زمان پیروزى حسین (ع) شود بر مىانگیزیم بر سرتان بندگانمان را که پر توان گوشه و کنار هر دیارى را پى جوئى کنند که آنها گروهى هستند که خداوند قبل از قیام قائم (ع) بر مىانگیزاند که هیچ امر رها شدهاى از آل محمد را نمىگذارند مگر آنکه آنرا در خواهند یافت و این وعده محقق الهى است. «صافى، ج ۳، ص ۱۷۹ و نور الثقلین، ج ۳، ص ۱۳۸»
اگر دوباره ستم، اهل حق زبون سازد
وگر زخون، همه جا جمله لاله گون سازد
نموده وعده خدا آورد عبادى را
که تخت و تاج ستم را زسرنگون سازد
البته روشن است که اینگونه احادیث بطن آیه را بیان مىکند یعنى مفهوم آیه در مورد وعده سرکشى قوم یهود را گسترش داده و شامل ملت اسلام نیز کرده است. و مصادیق جدید آیه را بیان نموده است. که همان قتل امام على «ع» است. و در قیام یاران مهدى «ع» به نوعى جبران مىشود. و مؤمنان واقعى پیروز مىشوند.
آموزهها و پیامها:
۱. پیام آیه اول آن است که وعده خدا در مورد سرکشى و سرکوبى قوم یهود، یک بار در تاریخ واقع شده است. (پس منتظر تحقق وعدههاى دیگر خدا باشید.)
۲. پیام دیگر آیه آن است که وعدههاى الهى حتمى است.
۳. پیام آیه دوم آن است که گاهى امداد الهى، در سرمایه و نفرات تجلّى مىیابد.
۴. آموزه آیه براى یهودیان آن است که به تاریخ پیشین خود توجه کنید و درس عبرت بگیرید. (و سرکشى نکنید)
نظرات شما عزیزان: